Historie in vakmanschap


Sinds 1989 zijn wij gevestigd aan de Dorpsstraat 23 in Garderen. Al ruim 75 jaar zijn wij een puur ambachtelijk bedrijf, waar de meeste producten uit eigen keuken komen en waarbij we streven naar een optimale kwaliteit.

Een feestje, gezellig tafelen of misschien geen tijd of zin om te koken, door middel van onze site willen wij u laten zien dat u bij ons aan het goede adres bent. Voor vers gesneden vlees, pan-klaar artikelen, worst, vleeswaren, maaltijden tot belegde broodjes. Met ons team besteden wij de grootst mogelijk zorg aan uw bestelling.

Ook voor lunch gerechten en belegde broodjes

Al ruim 75 jaar worden hier heerlijke en eerlijke ambachtelijke producten gemaakt. Of het nu gaat om een puur stukje vlees met de smaak van vroeger, de fijnste zelfgemaakte vleeswaren of een heerlijke maaltijd die voor u wordt bereid. U proeft er de passie.

Deze kwaliteit vindt u ook terug in onze lunchroom. Heerlijke koffie, lekkere broodjes en warme lunch gerechten. Het omfietsen op de Veluwe meer dan waard!

Droge Veluwnaer met bite

Gert Schuiteman is de man van innovatie. Opgegroeid in de slagerij van zijn vader, waarmee zijn grootvader (die heette ook Gerrit) al voor de oorlog een start had gemaakt. . ,,Ik wil mijn klanten laten weten waar het vlees vandaan komt dat zij op hun bord krijgen'', zegt Gert Schuiteman die het merendeel van hetgeen hij verkoopt in eigen keuken bereidt. Van rookworst tot ham en pekelvlees.

Schuiteman is wars van eenheidsworst. Uit zijn drogerij komt zijn paradepaardje: vleeswaren die zo authentiek zijn dat hij er een merknaam aan verbindt: Veluwnaer. Zowel zijn Veluwse coppa (gemaakt van varkensnek), de ham, nagelhout (gedroogd vlees uit de bil van de koe) en de metworst zijn ermee in aanraking geweest. De coppa droogt vijf, de ham minimaal negen maanden. De nagel in nagelhout verwijst naar de spijkers waaraan het rundvlees bij (rijke) boeren hing te drogen.